Travhesten Steinlager

SteinlagerSteinlager er en norsk travhest som ble født i Sverige i 1998, og stammer av avlshingsten Good As Gold. Steinlager er blant mange regnet som Norges beste travhest gjennom tidene, og har til og med vært verdens beste travhest i 2005. 2005 regnes som Steinlagers aller beste år, han sammen med sin faste kusk Per Oleg Midtfjelde gjorde den imponerende prestasjonen å vant Copenhagen Cup, Oslo Grand Prix, Årjengs Stora Sprinterlogg, Elitloppet og Forus Open, noe som sørget for at de også ble sammenlagt vinner av Grand Circuit International, og dermed ble verdensmester.

Odds på Steinlager

Det er klart at når en og samme hest har sørget for så mange seiere, har det også samlet inn noen kroner fra odds. Bare i Norge har Steinlager spilt inn over 12 millioner kroner! Det var altså veldig mange som satset på Steinlager på den tiden. Man kan egentlig spørre seg selv hvorfor så mange ville satse penger på denne hesten. Ja, det er en sikker innsats siden Steinlager var så god som ham var, men som alle med litt erfaring vet, at oddsene på en slik hest blir så lave at gevinsten blir minimal. Om man ønsker å gjøre seg noen kroner på hest er det derfor taktisk lurere å velge en hest med noe lavere nivå enn Steinlager, men som fortsatt har en sjanse til å vinne. Det er mange ting å holde øye med dersom man ønsker å bli god på det, derfor er det mange som heller bruker eksperttips fra oversiktssider som f.eks. norsk online kasino. Da kan du bruke mindre tid på å analysere hester, og mer tid på å nyte denne herlige sporten.

Skadet, deretter pensjonist

Som sagt er Steinlager nå pensjonist, men dette gikk ikke helt smertefritt for seg. I 2006 ble Steinlager stygt skadet av et gaffelbånd, og flere fryktet dermed at hans karriere var over. Som alle gode travhester blir når de ikke kan konkurrere mer, ble Steinlager da sendt av gårde for å bli avlshest, noe som viste seg å være en vellykket geskjeft. I 2008 gjorde Steinlager et comeback på løpsbanen, hvor han etter få konkurranser gikk av med pensjon. Steinlager er nå kjent som en av Norges aller beste travhester gjennomtidene, og det er få som klarer å måle seg med hans prestasjoner.

Privacy Policy