Rytterutstyr

ridaDet er viktig med komfortable klær og godt utstyr når du skal ut å ri. Mye av utstyret har til hensikt å beskytte deg. Du trenger ikke å gå til innkjøp av det dyreste utstyret når du skal begynne å ri, men basisutstyr av en viss kvalitet er viktig før du setter deg på hesteryggen.

En hjelm som sitter godt og er tilpasset deg er viktig. Skal man bruke penger på noe, så bør det absolutt være hjelmen. Denne skal jo tross alt beskytte hodet ditt og kan være livsavgjørende hvis ulykken inntreffer. Man skal også være klar over at en ridehjelm skal ha korrekt sikkerhetsmerking. For å oppfylle sikkerhetsforskriftene og at du skal få lov til å være i aktiviteter i regi av Norges Rytterforbund, skal hjelmen være merket med CE og SS-EN 1384.

Også ridevesten er beskyttende og den skal sitte godt. Ridebukse og sko eller støvler trenger ikke å være dyrt, men vær klar over at disse også skal virke beskyttende. Mange starter ofte å ri i joggebukse uten problemer, men for å unngå gnagsår bør både bukse og undertøy sitte godt. Å være konkurranserytter krever at du ser representabel ut på hesteryggen. Derfor er det greit med en stevnejakke som ser pen ut.

Privacy Policy