RIDELEIR I UTLANDET

childrens-riding-camp-cross-countryHvis du er interessert i å ri, og ønsker å tilbringe noen dager med å lære å stelle hest og få opplæring i riding og ulike typer hestesport, samtidig som du koser deg med ferie i utlandet, kan det være mange spennende tilbud å utforske. De fleste av tilbudene man kommer frem til umiddelbart ved å gjøre et nettsøk er utelukkende for ungdom, men med litt tålmodighet kan man også finne arrangementer og kurs for voksne i utlandet. For voksne varierer tilbudet avhengig av blant annet rideferdigheter, og ofte kan det finnes turpakker som er markedsført som en rideferie snarere enn rideleir.

For ungdom er STS Språkreiser en populær leverandør av utenlandsopphold med språkundervisning «med nogo attåt». Tilbudene deres er mangfoldige, og blant de mange ulike aktivitetene man kan kombinere et språkopphold med er riding en av dem. STS’ rideleir holdes i Hastings i England, og varer i en hel uke, og er konklusjonen på et tre ukers opphold som begynner med to uker med vanlig språkreise. Rideleiren i Hastings inneholder på likhet med rideleirene i Norge både innføring i hestestell og riding.

En rideferie på Island kan kanskje også friste? Den foregår naturligvis med islandshester, og Islands-spesialisten har tilbud som varierer fra å bo på hotell og dra på rideturer om dagen, til rideturer som går over flere dager der man opplever store deler av Islands spennende natur fra hesteryggen. For en slik tur kreves det noe ridekunnskaper allerede, da de kan kreve at man klarer å sitte på hesten gjennom noen ulike gangarter, og gjerne i opp til syv timer hver dag.

ranchHvis man ønsker å reise litt lengre, er det ikke dumt å forsøke seg på en rideopplevelse i USA, hvor man kan leke cowboy på en ekte ranch, der det både drives kvegdrift og hesteoppdrett! Her finnes kanskje den beste muligheten til å oppleve hesten i sitt element som vi har sett så mye på film og som for mange er den ultimate hestesopplevelsen. Her blir hester fortsatt brukt til å drive kveg rundt på digre rancher, og mange rancher har utvidet sitt virke til også å tilby gjester opphold og mulighet til å hjelpe til med kvegdriften, og ikke minst til å bli med på rideturer og annet gøy i fantastiske naturomgivelser.

En populær turoperatør for ridereiser er In The Saddle som har mange destinasjoner over hele verden, men en ranch i USA er kanskje noe av det nærmeste man kommer en ektefølt rideleir, med både instruksjon i hestehold, hestestell og rideferdigheter. Et eksempel på en slik ranch er Sweet Grass Ranch i Montana, som ligger vakkert til ikke langt fra populære og spektakulære Yellowstone nasjonalpark.

Hvis man ønsker litt mindre vill vest og likevel ønsker å kunne snakke engelsk trenger man ikke å dra helt til USA, ettersom England jo også er et mekka for hesteinteresserte, selv om den engelske «hesteauraen» kanskje er litt mer «snobbete» enn den man finner i det ville vesten. Et eksempel på en hesteskole som tilbyr rideferie eller rideleir er Sunrising Riding Centre ved T.M. International School of Horsemanship i Cornwall.

Privacy Policy