RIDELEIR I NORGE

14343703057_8c037c1e6dEn rideleir er en slags intensiv rideskole der man i stedet for å gå på kurs et par ganger i uken over flere uker, i stedet «lever og puster» hest og riding hver dag, hele dagen over et varierende antall dager, men ofte er det vanlig at en rideleir varer fra tre dager til én uke. Rideleiere tilbys ved en rekke ulike rideskoler og hestesentra rundt i landet, og er populære spesielt om sommeren, ettersom det er mange yngre som liker å drive med hest, og således er det hensiktsmessig å legge rideleirene til skoleferien.

Hvis du ønsker å finne en rideleir i Norge er nok det enkleste å sjekke med rideskoler og ridesentra i nærheten av der du bor, eller hvis du har lys til å besøke et spesielt sted i landet kan du gjøre et nettsøk etter rideskoler eller hestegårder i det området, og se om de tilbyr rideleirer.

Det skal ikke mye «klikking» på nettet til før det viser seg et bredt tilbud av ulike tilbud om rideturer og rideleirer. For eksempel har Marits Rideskole i Skjeberg utenfor Sarpsborg allerede satt opp timeplanen for rideleirene de har planlagt for sommeren 2015. Det koster 4.500,- for å delta, og prisen inkluderer full pensjon. Hvis man tar med egen hest kommer et lite tillegg i prisen for å dekke kostnad til havre, bygg, høy og flis til hesten.

Hønefoss og Ringerike Rideklubbs rideskole på Ringerike Ridesenter har også rideleirer, den nærmeste i skrivende stund er en leir i høstferien i uke 40, ellers er det ikke offentliggjort noen timeplan for ytterligere rideleirer. Denne leiren er åpen for alle ferdighetsnivåer av ryttere, og koster 3.000,- inkludert varm lunsj.

For alle anledninger tilbyr Hov Hestegård i Lofoten rideleirer og arrangementer spesielt satt sammen etter ønske og behov. Programmet hos Hov kan pågå fra morgen til kveld, og hestene som brukes er hestegårdens populære islandshester, som brukes til rideturer i de naturskjønne omgivelsene for turister om sommeren. I følge nettsiden deres kan man oppleve riding på turer, trening på dressur, balanseøvelser på hest og mye mer.

For de som kunne tenke seg å drive mye med hest og ulike former for hestesport, og som synes at en leir på noen få, usle dager er litt for lite, er det mulig å finne folkehøgskoler i landet som har hestelinjer. En av dem er Åsane folkehøgskole i Bergen, der ett år på hestesportlinjen kan være å anse som tidenes rideleir. I løpet av året er det fokus på en rekke ulike typer hestesport, hestestell og til og med alternative behandlingsformer for hesten. Dessuten har linjen to studieturer. Den første går til ulike hestesteder på Østlandet, som Bjerke og Øvrevoll, mens den andre går over to uker til USA der man blant annet får prøve seg på westernriding, og i tillegg får lov til å være litt turist etter at all «hestingen» er gjort unna.

Privacy Policy