RIDEKURS FOR NYBEGYNNERE

5210454901_907b454fd1Har du lyst til å lære å ri? Men du synes kanskje det er vanskelig å komme igang? Kanskje er du voksen og har aldri sittet på en hesterygg en gang, eller så var det bare den ene gangen du satt på en ponni og ble leid rundt en liten sti i Legoland da du var tolv…

Men fortvil ikke, det er nemlig ikke så vanskelig å finne tilbud fra ridesentre eller andre for å lære å ri som voksen. Så det at du ikke lenger er så ung som du engang var er ikke noen god unnskyldning. Og husk: Riding er ikke bare for jenter, selv om spesielt unge jenter ser ut til å ha et slags magisk forhold til disse flotte dyrene.

Det beste er nok å undersøke de lokale forholdene der du bor først for å finne ut av hva slags ridesentre som måtte finnes i området. Og hvis det ikke er et sted som driver riding og hestehold for publikum, er det ingen grunn til å fortvile. Mange hesteeiere setter ofte pris på hjelp til stell og foring av dyrene sine mot å la deg få ri litt, og hvis du er heldig kan det hende de også er villige til å gi deg de grunnleggende leksjonene som gjør at du kan føle deg helt trygg alene i salen.

Hvis man befinner seg på Østlandet er det mange tilbud rundt hovedstaden, litt avhengig av hvor langt man er villig til å bevege på seg først før man faktisk kan sette seg på hesten og begynne å ri. Og hvis man ønsker å forsøke seg på en «oppgradert» variant av ponnituren fra Legoland fra da man var tolv, kan det kanskje være en ide å bli med på en ridetur hvor man ikke trenger noen forkunnskaper. Dette er populært på en del turiststeder rundt om i landet, og det som kjennetegner disse turene er at de gjøres med hester som er svært trygge, de har hatt mange andre i salen før deg og er nesten garantert ikke kommer til å finne på noe tull, med mindre for eksempel lynet skulle slå ned like ved siden av dere… Og det er jo ikke så sannsynlig!

I Skjeberg i Sarpsborg kommune finner vi Marits Rideskole, en populær rideskole på Østlandet som holder ridekurs på alle nivåer og for nesten alle formål. Allerede har de satt opp et sommerkurs i slutten av juli neste år, som er forbeholdt ryttere over fjorten år, og hvor alle nivåer er velkommen til å delta. Prisen er 4.500,- per person.

Hvis du befinner deg lenge nord i landet, har populære Hov Hestegård på Gimsøy i Lofoten både rideturer på islandshest, som er fint for å hjelpe til med å få følelsen av hva det dreier seg om, og i tillegg har de nybegynnerkurs hele året. På slike kurs lærer man alt det grunnleggende rundt både stell av hesten, sikkerhetsregler, utstyr og selvsagt grunnleggende riding.

Og for de mange andre stedene i landet er det som sagt bare å kaste seg på en eller en annen søkemotor og søke etter ridekurs for nybegynnere i nærheten av der du bor – du finner ganske sikkert flere steder du kan henvende deg til for å få nærmere informasjon i komfortabel avstand til ditt hjem.

Privacy Policy