Hvorfor rir vi ikke på flere andre firbente store dyr?

KT-TunstallHva om vi alle bytter ut sykkelen, bilen eller bussen med å ri på et nesehorn, en giraff eller kanskje en bjørn for å komme på jobben? Det er nok en god grunn for at hesten ble valgt som ridedyr for mennesket for flere tusen år siden.

Ettersom hesten faktisk har brukt veldig lang tid på å bli den moderne hesten vi kjenner til til i dag, har nok mennesket vurdert å ri på mange firbente dyr, men det er ikke alle som har vært like egnet som hesten. Et nesehorn har jo et ganske voldsomt temperament og giraffen, ja, den var nok ikke veldig praktisk.

Mennesket på hesteryggen

Takket være hesten har menneskene kunnet bevege seg over store avstander og man tror at de første hestene ble tamme og at de første menneskene satte seg på hesteryggen for ca. 9000 år siden. Vi har nok allikevel forsøkt å ri mange andre dyr også, men hesten var det mest praktiske dyret og var perfekt til å ri på. Det å ri på en okse er ikke like enkelt, noe vi ser i sporten Raging eller Bull Riding, hvor det handler om å holde seg på ryggen lengst mulig. Så hva med å ri på et nesehorn? Det er nok tryggest å forsøke seg på i spillet Raging Rhino, som handler om nesehornet Rhino. Faller du av her så er det ingen som blir skadet.

Eventyr

Det er ingen tvil om at hesten er menneskets beste ridevenn og at de andre dyrene ikke er like praktiske. Men kameler og esler kan også brukes. I eventyr og historier som Hobbiten er rare dyr man kan ri på et virkemiddel i seg selv. I den populære serien Games of Thrones møter vi på mange andre rare skapninger enn hesten som det blir ridd på. Uansett, vi forholder oss til at det å ri på et nesehorn er tryggest på spill.

Privacy Policy