Hesteraser

Arbeidshester

finingDet finnes en rekke ulike hesteraser der ute, og det er ikke mye poeng i å liste opp dem alle, ei heller de mest populære – hester er individuelle dyr, og selv om rasene er ulike er hestenes mentalitet veldig lik. I stedet for å dele opp hester etter rase, er det derfor smartere å dele dem opp etter bruksområde. Arbeidshester har støttet menneskene gjennom hele vår historie og hjulpet oss med å komme dit vi er. Her i Norge er det fjordhest og dølahest som gjelder – disse sterke, disiplinerte hestene kan trekke tømmer og ploger etter seg i timevis uten å bli slitne. Også Ardenner-rasen og Percheron er gode arbeidshester, selv om de ikke passer i Skandinavia på grunn av den bitende kulden om vinteren.

Sportshester

Travhester og andre raske hingster har blitt spesielt populære nå i det 21. århundret, siden underholdningen verdsettes veldig høyt av moderne mennesker. Sportshester deles inn i ulike typer, men for det meste er det trav og travløp det er snakk om. Travløp har vært populære i Norge veldig lenge, siden nordmenn alltid har vært spilleglade mennesker som gjerne satser noen slanter på diverse utfall. Finn et sted å spille på hos casinon norsk sin guide til pengespill på nettet – med gode odds på travløp kan du tjene gode penger.

Fullblodshester

Har du vært på en oppvisning av hester noen gang, har du nok sett en rekke vakre fullblodshester. Dette er rene raser, disiplinerte, smarte hester med lang historie, med de mest erfarne rytterne i sadelen. De jogger, hopper og neier rundt omkring på runde baner, omringet av begeistrede tilskuere. Finn et hesteshow her i Norge om du vil titte på de vakreste hestene fremføre vanskelige triks.

Privacy Policy