Hester i populærkultur

Hva skulle mennesker gjort uten hester? Hester har hjulpet oss igjennom mer eller mindre hele vår historie, hele vår utvikling, vår evolusjon. Hester kan lett sies å være menneskets beste venn, langt viktigere for vår velvære enn hunder og andre dyr. Derfor er det ikke overraskende at hester har hatt en så stor rolle i vår populærkultur, fra bøker og filmer til spill og konkurranser. Utallige show med hester går av stabelen hvert år, og med jevne mellomrom dukker det opp spennende filmer der hesten spiller den sentrale, om ikke den viktigste rollen. Hvorfor ikke gå igjennom noen gode eksempler;

Bøkene om The Black Stallion

cass-beachIngen hest har fått så mye oppmerksomhet i vår tid som The Black Stallion, en vakker, svart hest som forfatteren Walter Farley har skrevet en rekke bøker om. The Black Stallion var en vill hest som plukket opp den lille gutten Alec etter at skipet han var på forliste. De to ble bestevenner, og etter litt trening samt en rekke spennende eventyr vant de hesteløp etter hesteløp sammen. Bøken er de mest solgte bindene med hester i fokus noensinne, og flere gode filmer og TV-serier om The Black Stallion har kommet ut i etterkant. Du husker kanskje TV-serien som gikk på TVNorge i mange år – The Adventures of Black Stallion, eller «Den svarte hingsten» som serien het på norsk? Savner du de positive, eventyrlige seriene med Alec og Svarten i sentrum, kan du kjøpe DVD-en – om den ikke er utsolgt, som den ofte blir kort etter at nye esker kommer inn.

Spilleautomaten Champion of the Track

Hester brukes regelmessig i konkurranser verden rundt – både i travløp og forestillinger. Om du vil få et innblikk i hesteløpene og kan tenke deg å tjene litt penger samtidig, er Champion of the Track den perfekte spilleautomaten for deg. Den finnes tilgjengelig på nettet døgnet rundt, og alt du trenger for å prøve den ut er en datamaskin, et nettbrett eller en smarttelefon. Ja, nå kan du spille casino gratis i Norge! Med flotte detaljer, god grafikk og små animasjoner som setter prikken over i-en kan du få i både pose og sekk via Champion of the Track. Vinn penger, samtidig som du ser nydelige hester spinne rundt på skjermen foran deg.

Filmen War Horse

war-horseSiden hester er smarte og kan rimelig enkelt trenes opp til de mest utrolige ting, har de vært med i utallige filmer. En av de nyeste og trolig beste filmene om hester gjennom tidene, er filmen War Horse . Her blir vi tatt med i historien om en krigshest med navnet Joey, som berører ufattelig mange liv gjennom sin lange ferd gjennom Europa. War Horse forteller om en annen viktig del av menneskenes og hestenes sammenvevde historie. Nemlig krigshestene og alt de har gjort for oss når invaderende styrker var på fremmarsj. War Horse handler helt og holdent om en hest, til motsetning fra så mange andre filmer med hester blant skuespillerne. Joey er en av mange hester som var med på å formere menneskehetens fremtid. Dermed var det hjerterørende å se en film bringe ære til disse fantastiske dyrene.

Privacy Policy