FINN DIN RIDESKOLE

12880110734_75ced060d3Uansett om du har ridd litt før, er veldig erfaren på hesteryggen eller om du er helt grønn nybegynner kan det være lurt å kontakte en rideskole, både for å få et sosialt miljø der du kan drive med riding og hest sammen med likesinnede, og for å få bedre muligheter for å utvikle ridekunnskapene dine. Hvis du ikke har egen hest er det naturligvis helt nødvendig å finne et ridesenter for å kunne drive med riding, men også hvis du har din egen hest er det viktig å huske på at både hesten og du har godt av å møte andre hester og være sosial med likesinnede. Selv om vi mennesker holder hester som kjæledyr er det viktig å huske på at hesten opprinnelig er et flokkdyr som rent utviklingsmessig er vant til å være sammen med andre av sine egne.

Siden hestehold og riding er såpass populært er det ikke vanskelig å finne et sted du kan lære å ri. Det er alltid lurt å sjekke med folk du kjenner som enten har hest eller driver og rir ved et ridesenter om hvordan de liker det stedet de driver med riding, om de har kjennskap til andre rideskoler, og om hva de ville anbefale for deg avhengig av dine kunnskaper og ferdigheter. Og så er naturligvis både beliggenhet rent geografisk samt kostnad for kurs elementer man bør ta hensyn til når man velger hvor man ønsker å ri.

Og hvis man ikke kjenner noen eller vet om noe sted der det holdes hester eller drives riding er det bare å ta i bruk søkemotorene på internett for å se om det finnes informasjon om rideskoler eller ridesentre i nærheten av der du bor.

Mange steder rundt i landet finnes det små gårder der det er mulig å få ridekurs, enten alene eller i små grupper. Så det er også noe man kan vurdere, om man foretrekker et større miljø, eller et mer intimt sted der man kanskje kan få et nærere forhold både til hester og eiere uten alt for mye albuer og styr.

En populær rideskole i Oslo er EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekebergsletta, som startet opp i 1954. EKT ble startet med den hensikt å gjøre husdyr og riding tilgjengelig for folk i storbyen, og her er det muligheter for både barn og voksne å få en slags «gårdsfølelse» selv i den travleste Oslo-hverdag, og i tillegg til å kunne klappe på og kose med både griser og kuer og geiter og mange andre dyr driver altså skolen ridekurs, med over 400 elever hver uke. Dette er med andre ord ikke den intime typen rideskole, men med såpass stor aktivitet er det lett for EKT å gi et varierende tilbud og fleksible åpningstider. Blant annet er det her også arrangert kurs i voltige-riding, som er en slags gymnastikk på hesteryggen. Dette er noe ikke så veldig mange er kjent med, men det er en gren innen ridesporten som blir stadig mer populær.

En annen populær rideskole på Østlandet er Rideskolen på Ringerike Ridesenter, drevet i regi av Hønefoss og Ringerike Rideklubb. Her tilbyr de gratis ridetime til de som er interesserte i å lære å ri, og som ikke har prøvd før. Her er det også kurs alle ukedager i løpet av høstterminen.

Privacy Policy